stress

STRESSBEHANDLING - UTBRÄNDHET             KUNGSGATAN 37 STOCKHOLM

Stress är ett tillstånd som kan vara både positivt och negativt. Det som behöver behandlas och mildras är naturligtvis den negativa stressen. Den stress som kommer ur reaktioner av hot och rädsla som pågått för länge i psyke och kropp. Tillståndet kan också jämföras med utbrändhet, av att inte kunna sortera och bemästra tankarna. 

Vår kropp har enligt människans urgamla priciper tre möjligheter att förlösa dessa anspänningar; fly, fäkta eller frysa till is. Vad som har hänt med oss moderna människor är att vi sällan behöver agera på någon av dessa signaler. Signalerna och reaktionerna från det imaginära hotet blir rester som lagras innom oss och till slut utlöses flera reaktioner samtidigt och låser hela vårt signalsystem.

Flyktmusklerna spänns och vill springa bort från hotet eller faran samtidigt som kämpar-musklerna vill stanna och slåss, besegra besten och rent av bära hem den som mat. De båda muskelgrupperna motverkar då varandra så till den grad att vi kan bli hjälplöst frysta i en så kallad björnfrossa. En mardrömslik situation i ett livshotat läge.

Kanske njutbart stimulerande på film eller i ett engagerat data/TVspel men inget önskvärt tillstånd inuti oss själva 24 timmar om dygnet; varje dag, inte ens för just själva spänningens skull.

Terapin syftar till att lära sig vila på rätt sätt; att omprogrammera hjärnans automatiska tankesätt med mental träning och neutraliserande och positiva visualiseringar och ändrad livsstil.

Kognitiv stressterapi hos BASTERAPI KUNGSGATAN 37 planeras tillsammans med Dig när vi träffas. Vi arbetar kognitivt och resultatinriktat, korttidsterapi med effektiva avslappningsövningar med egen träning mellan sessionerna. Även klinisk hypnosterapi ger en mycket effektiv dämpning av stress och utbrändhet. En omprogramering av icke önskvärda affekter och beteenden kan då modifieras och avlägsnas.

Tillsammans gör vi upp en målsättning med terapin som till en början har ett schema på 5-10 träffar, som kan förlängas efter önskan eller avslutas utan skyldigheter. 


Arbetsmaterial ingår i priset.  Mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  

 

TB Kungsg. 37 20140829 3
Basterapi Stockholm

Kungsgatan 37
111 56 Stockholm
(Sveavägen 40m. mot Stureplan)
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Måndag - Fredag

08.00 - 20.00
Helgtider efter överrenskommelse
0763 18 4554
08-662 88 06

Direkttelefon

Thomas Boman
0763 18 45 54
08-662 88 06

Basterapi i samarbete med

Läkare & Psykiater

Handledare leg.Psykolog
Per Ullerstam
Autentica Psykologhjälp